او افزود: از منظر تاريخي، نهاوند ريشه در ژرفاي تاريخ ايران دارد اين شهر شاهد صعود و سقوط تمام سلسلههاي تاريخ ايران و حتي پيش از آن بوده است.
«قهاري» تصريح کرد: سفالينههايي که از تپه گيان اين شهر تاريخي بدست آمده مربوط به پنج هزار سال پيش از ميلاد مسيح است يعني زماني که هنوز هيچ يک زا سلسلههاي دوره تاريخي ايران به مسند قدرت نرسيده بودند.
رييس انجمن مفاخر معماري ايران بيان کرد: اين منطقه با داشتن منابع آب فراوان و خاک حاصلخيز از نظر جغرافيايي و طبيعي يکي از بهترين سکونتگاهها با توجه به فراهم بودن شرايط اوليه و طبيعي زندگي به شمار ميرود به همين دليل نهاوند جزء نخستين نقاطي است که ساکنين فلات ايران آن را براي زندگي انتخاب کردهاند.
او اظهار داشت: آثار هنري و مکتوبات به جامانده از دوره پيش از تاريخ ايران، دوره ايران باستان و دوره اسلامي بيانگر رازهاي نهفته در هنر و تاريخ نهاوند است.
«قهاري» يادآور شد: معبد \"لائوديسه\"در شهر نهاوند با کتيبهاي از آنتيوکوس بدست آمده است گوشهاي از اين آثار قلمداد ميشود.
اين مقام ادامه داد: استان همدان از جمله استانهاي کشور است که مردمي از اقوام لر، کرد، ترک و فارس در کنار هم، زندگي با قدمت هزاران ساله دارند.
گفتني است انجمن مفاخر معماري ايران در مجموعه نشستهاي معرفي استان همدان و نهمين گفتمان هنر و معماري که 30 شهريور در موزه امام علي (ع) برگزار ميشود تاريخ و هنر نهاوند را بررسي ميکند و علاوه بر آن موضوع سلوک اقدام ايران در مزيکانگي و وحدت ميان آنها با حضور انديشمندان معماري و تاريخ شناسان به بحث گذاشته خواهد شد.
/122
انتهای پیام/